Idag släppte stiftelsen Allbright sin årliga rapport. Allbright vill se fler diversifierade ledningsgrupper och styrelser och på så vis ett meritokratiskt näringsliv, som de själva skriver på sin sajt.

Inom de områden som vi på Global Retail Strategy verkar så möter vi ofta personer som driver egna företag med en bakgrund som inte är “typsik svensk”, effekterna av bra. Det ger oftast en verksamhet som är mer blandad både när det gäller kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Visst finns det områden som den så kallade servicebranschen har mycket att önska. Främst tänker jag på den manliga dominansen i diverse tv-program där i princip alla domare i laga-mat-tv-shower är manliga. Tävlingen Årets Kock är ett annat exempel på avsaknad av kockar som inte är vita män, både bland de som tävlar och domarkåren. Av de som hittills har vunnit Årets Kock så är det endast 1 kvinna som har vunnit, av 30 totalt.

Så vad säger då årets Allbright rapport? I kort, det går framåt men det är ojämnt tempo, det är inte bra. Ska du lyckas i ledningsgruppen eller styrelsen så ska du heta Anders.

Läs hela rapporten här

Läs mer om Allbright här.

Se nu till att inte hamna på Allbrights svarta lista. I år var det 82 st företag. 4 färre än förra rapporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *